Fokus på smerte og migrene

Sykehusapotekene HF har ulike fagfokus gjennom året. Dette er perioder hvor vi fokuserer mer på en eller flere pasientgrupper. Nå er vi i gang med perioden smerte og migrene.

Bilde av smerte og migrene
Fagfokus i Sykehusapotekene HF: Smerte og migrene

Vi er nå i gang med fagfokus smerte og migrene. Dette betyr at vi vil ha et ekstra fokus på deg som henter ut medisiner hos oss innen denne gruppen. Vi har fokus både på medisiner på resept og reseptfrie medisiner.

Fagkort
Vi har også skriftlig veiledning i form av våre fagkort som du finner i sykehusapotekutsalget.

Aktuelle fagkort fra vårt nåværende fokusområde er hodepine, leddsmerter, muskelsmerter, menstruasjonssmerter og migrene.

Besøker du et av våre apotek og ønsker å kjøpe smertestillende medisiner reseptfritt, vil apotekansatte de kunne stille deg noen spørsmål for å kunne gi bedre veiledning. Reseptfrie medisiner, er også potente medisiner. Det betyr at også her er riktig bruk avgjørende for å unngå bivirkninger og skade. Spørsmålene stilles for å unngå feil bruk av legemidlene.

Hodepinedagbok – et nyttig verktøy
Har du migrene, kan det være lurt å føre en hodepinedagbok.  St.Olavs hospital har i samarbeid med NTNU utviklet en app, Hodepinedagboka, som er svært nyttig for registrering av anfall. Appen er gratis og kan lastes ned her:appstore

google play

Du kan lese mer om hodepinedagboka her.

Fagfokus smerte og migrene varer ut april. Velkommen inn i et av våre sykehusapotek for god veiledning!