Personvern på sykehusapotekene.no

Denne personvernerklæringen forteller hvordan personopplysninger samles inn og brukes på www.sykehusapotekene.no. 

For informasjon om behandling av personopplysninger i forbindelse med e-resept kan du besøke https://sykehusapotekene.no/Behandling-av-personopplysninger-i-forbindelse-med-e-resept. 

Om våre nettsider

www.sykehusapotekene.no utvikles i tett samarbeid med sykehusene i Norge. Sammen utvikler vi ny funksjonalitet, design og oppbyggingen av innholdet slik at det skal være tilgjengelig for brukerne. Vi samarbeider også med Direktoratet for e-helse og Norsk Helsenett som forvalter og drifter den tekniske løsningen.

Ansvar

Dataansvarlig er Sykehusapotekene HF.

Leverandør av drift- og vedlikeholdstjenester for nettsiden (databehandler) er Direktoratet for e-helse. (Bruksvilkår for nasjonale e-helseløsninger)

Direktoratet for e-helse bruker underleverandører. Norsk Helsenett er teknisk er leverandør av drift og vedlikehold av nettstedet.

Opplysningene som samles inn, lagres på servere som driftes av Norsk Helsenett (NHN). En egen avtale mellom Direktoratet for e-helse og NHN regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

E-post

Du har mulighet til å kontakte oss via e-post dersom du har generelle spørsmål til noe av det du leser om på våre nettsider. Dersom du sender en e-post til oss vil e-postadressen din og personopplysningene du inkluderer i e-posten lagres frem til de ikke lenger anses nødvendig for formålet med epostkorrespondansen.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post. Det er derfor viktig at du ikke inkluderer slike opplysninger, for eksempel opplysninger om din helse, personnummer osv. i e-post til oss.Når vi kommuniserer med deg på e-post vil vi kunne lagre og behandle personopplysninger som kan knyttes til deg, for eksempel navn, epost, telefonnummer. Grunnlaget for bruk av personopplysninger i forbindelse med e-postkommunikasjon er at

  1. behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale som du er part i, eller for å gjennomføre tiltak på din anmodning før en avtaleinngåelse (GDPR art. 6 nr. 1 (b));
  2. behandlingen er nødvendig for å oppfylle en rettslig forpliktelse som påhviler Sykehusapotekene (GDPR art. 6 nr. 1 (c)); eller
  3. behandlingen er nødvendig for formål knyttet til vår berettigede interesse i å svare og følge opp dine henvendelser (GDPR art. 6 nr. 1 (f));


Gi tilbakemelding på nettsidene

Du kan gi tilbakemeldinger på nettsidene via skjemaet «Fant du det du lette etter». Skjemaet ligger på et utvalg av våre nettsider. Du vil ikke få svar på tilbakemeldingen, men den blir lagret.  Tilbakemeldingene blir brukt som innspill til forbedring og utvikling av nettsidene.
Dersom du skriver inn telefonnummer, fødselsnummer eller e-postadresse, blir disse opplysninger automatisk slettet før innsending.

Lenker til andre nettsteder

Vi lenker til andre organisasjoner og nettsteder. Personvernerklæringen på dette nettstedet omfatter ikke andre nettsteder. Når du besøker andre nettsteder, bør du derfor lese personvernerklæring på disse nettstedene

Vi bruker videoavspillertjenesten Youtube fra Google. Google samler inn data når du spiller av en video. Slike data samles ikke inn hvis du ikke spiller av videoen. Google bruker også informasjonskapsler når du spiller av en video. Når du spiller av en Youtube-video må du godta personvernerklæringen fra Google (https://policies.google.com/privacy?hl=no)

Besøksstatistikk

Nettstedet lagrer trafikk/besøksstatistikk. Statistikken viser hvor ofte hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som blir lagret er; antall besøkende på de ulike sidene, informasjon om hvilken nettside du var på før du kom inn på vårt nettsted (url-adressen du kom fra), hvor lenge du er på nettsiden og hvilke nettleser du bruker. Informasjonen som lagres brukes slik at nettsidens tilbud og innhold kan bli bedre og videreutvikles.

Løsningen for besøksstatistikk er basert på Google Analytics og Universal Analytics og nettstedet bruker en mulighet i Universal Analytics for å anonymisere leserens IP-adresse slik at denne ikke lagres hos Google eller på plattformen.  

Hvis du likevel ikke ønsker at vi skal samle inn opplysninger om deg som vi anonymiserer og bruker til statistikk , kan du melde deg av denne innsamlingen på følgende adresse:
http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Her kan du installere en tjeneste på din nettleser, levert av Google Analytics. Tjenesten (en add-on) kan installeres både på Chrome, Internett Explorer, Safari, Firefox og Opera. 

Søk

Vi lagrer informasjon om hvilke søkeord du bruker når du søker på nettstedet. Formålet med dette er å gjøre informasjonen vår bedre og mer tilrettelagt brukernes behov. Vi kan blant annet finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilke søkeresultater du velger. Det er bare søkeordene som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om deg.

Dine rettigheter

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling og rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no. På Datatilsynets nettsider finner du også opplysninger om hvordan du kan klage på vår bruk av personopplysningene dine. 

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg - og ikke noen som utgir seg for å være deg.

Personvernombud

Hvis du har spørsmål om behandling av personopplysninger på nettsiden kan du ta kontakt med vårt personvernombud via kontaktopplysningene på følgende side: https://sykehusapotekene.no/om-oss/personvernombud.  Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Fant du det du lette etter?