Tørr hud

Fettlaget ytterst i huden holder på fuktigheten i huden. Er fettlaget borte, forsvinner vannet og huden blir tørr. Den tørre huden kjennes gjerne stram og sår, og den kan flasse og klø.

​Forsøk å beholde det naturlige vernede fettlaget i huden. Dusj eller vask deg med lunkent vann, og bruk olje eller mild såpe til hudvask. Til ansiktet bør du bruke renseprodukter tilpasset tørr hud. Tørk deg forsiktig uten å gni eller skrape opp huden. Tilfør huden fuktighet. Drikk nok vann, og bruk fuktighetskrem regelmessig. Det finnes mange gode fuktighetskremer på apoteket, prøv deg fram til de produktene som passer huden din best.

Visste du at?

  • Hyppig dusjing, bading og sterke såper fjerner det naturlige fettlaget i huden slik at vannet lettere fordamper og huden blir tørr. Bruk derfor dusj- og badeoljer.
  • Tørr ansiktshud blir pleiet best med renseprodukter som blir fjernet med bomull, samt rike, nærende og fuktgivende kremer.
  • Mye sol, men også vintervær, høy innetemperatur og tørt inneklima kan gjøre huden tørr.
  • Tørr hud er ofte en følgetilstand ved flere hudsykdommer, f.eks. atopisk eksem.
  • Andre hudsykdommer, slik som eksem, kan blusse opp når huden er tørr.
  • Stoff som virker positivt inn på tørr hud er blant annet karbamid, glyserin, havreekstrakt og rapsolje. Kremer som inneholder disse stoffene, er bra å bruke på tørr hud.
  • Frisk hud kan også bli tørr.

Apoteket anbefaler

Fet krem blir anbefalt til svært tørr hud. Det tar litt tid før fete kremer trekker inn i huden. For enkelte kan en fet krem bli for tett og føre til varme og kløe. Smør evt. den fete kremen bare på tørre flekker, og bruk en lettere krem på resten av kroppen.

Fuktkrem passer til hele kroppen og trekker lettere inn i huden enn fet krem.

Lotion passer best for lettere tørr hud, er mer flytende og lett å smøre ut.
 
Det finnes gode produkter:


 

Fant du det du lette etter?