Ernæring når barn er syke
Ved sykdom vil barnet ha et større behov for næringsstoffer, samtidig som barnet kan ha nedsatt appetitt. Det kan da være nødvendig å øke næringsinnholdet i maten, uten at man trenger å fylle mer i volum.
Dette kan gjøres ved å bruke ekstra plantemargarin og pålegg på brødskivene, drikke H-melk i stedet for lettmelk, mer fløte og olje i maten/sausen osv. Det kan også bli nødvendig å supplere med næringsdrikker eller sondeernæring, dersom en ikke klarer å få i barnet nok mat, med økt næringsinnhold.
Blir det behov for at barnet trenger ekstra mat kan man snakke med legen eller klinisk ernæringsfysiolog og få en vurdering av barnets behov. Man kan også få hjelp av personalet på sykehusapoteket og få veiledning om de forskjellige produktene med høyt næringsinnhold og næringsdrikkene som finnes for barn.
I en periode med dårlig matlyst og redusert matinntak kan det også være aktuelt å ta multivitamintilskudd tilpasset barn.