Sykehusapoteket Arendal

Sørlandet sykehus, Arendal

Sykehusapoteket Arendal ligger i vestibylen på Sørlandet sykehus, Arendal. Hos oss får du kjøpt det du trenger under sykehusopphold og ved utskrivning. Anbefalte produkter fra sykehusets helsepersonell gjenspeiler derfor vårt vareutvalg.

Vi møter deg med ansatte som er autorisert helsepersonell med spesialkompetanse om medisiner og gir gjerne råd og veiledning om din medisinbruk. Sykehusapoteket samarbeider tett med sykehuset slik at våre tjenester og produkter blir best mulig tilpasset behovene til sykehusets pasienter.

 

Inngangen på Sørlandet sykehus, Arendal
Inngangen på Sørlandet sykehus, Arendal
Inngangen Sykehusapoteket Arendal
Inngangen til sykehusapoteket sett fra vestibylen

Kontakt

Her finner du oss
Vi holder til i vestibylen innenfor hovedinngangen til Sørlandet sykehus, Arendal.
Adresse
Sykehusveien 1 (Google maps)
4838 Arendal
Åpningstider
mandag 09.00-15.30
tirsdag 09.00-15.30
onsdag 09.00-15.30
torsdag 09.00-15.30
fredag 09.00-15.30
Vi har avvikende åpningstider i forbindelse med høytider: Onsdag før påske, juleaften og nyttårsaften kl. 09.00-12.00. Stengt alle røde dager.
Telefon
37014166
E-post

Parkering Sørlandet sykehus, Arendal

​Alle som ønsker å parkere på sykehusets område må løse ut billett ved ankomst.

Det er gratis parkering på sykehusområdet i helgene/helligdager og om natten.

Informasjonen er basert på informasjon fra sykehusets nettsider.

Praktisk informasjon

Fagfokus: Smerte og migrene

smerte og migrene.PNG

Sykehusapotekene HF har ulike fagfokus gjennom året. Dette er perioder hvor vi fokuserer mer på en eller flere pasientgrupper. Nå er vi i gang med perioden smerte og migrene.

Vi er nå i gang med fagfokus smerte og migrene. Dette betyr at vi vil ha et ekstra fokus på deg som henter ut medisiner hos oss innen denne gruppen. Vi har fokus både på medisiner på resept og reseptfrie medisiner.

Fagkort
Vi har også skriftlig veiledning i form av våre fagkort som du finner i sykehusapotekutsalget.

Aktuelle fagkort fra vårt nåværende fokusområde er hodepine, leddsmerter, muskelsmerter, menstruasjonssmerter og migrene.

Besøker du et av våre apotek og ønsker å kjøpe smertestillende medisiner reseptfritt, vil apotekansatte de kunne stille deg noen spørsmål for å kunne gi bedre veiledning. Reseptfrie medisiner, er også potente medisiner. Det betyr at også her er riktig bruk avgjørende for å unngå bivirkninger og skade. Spørsmålene stilles for å unngå feil bruk av legemidlene.

Hodepinedagbok – et nyttig verktøy
Har du migrene, kan det være lurt å føre en hodepinedagbok.  St.Olavs hospital har i samarbeid med NTNU utviklet en app, Hodepinedagboka, som er svært nyttig for registrering av anfall. Appen er gratis og kan lastes ned her:

Du kan lese mer om hodepinedagboka her.

Fagfokus smerte og migrene varer ut april. Velkommen inn i et av våre sykehusapotek for god veiledning!

Henter du medisiner ofte?

Ønsker du å hente medisinene dine regelmessig hos oss, kan vi tilby en resptavtale​. Du vil da motta en SMS - varsling som gir deg beskjed om at medisnen er gjort klar, slik at du kan hente den.  

Kom innom sykehusapoteket, så vil vi hjelpe deg å få satt opp en slik avtale.

Inhalasjonsveiledning

​Vi tilbyr veiledning og opplæring i bruk av inhalasjonsmedisin. 

Se mer informasjon om inhalasjonsveiledning 

Skal vi gjøre klar medisinen din før du kommer?

Råd om riktig medisinbruk

 • Feber hos barn

  Feber er eit viktig ledd i kroppen sitt forsvar mot infeksjonar, og er eit svært vanleg sjukdomsteikn. Feber i seg sjølv er ikkje farleg, men høg feber kan vere ei belasting for kroppen.

 • Hoste hos barn

  Hoste er ein beskyttelsesrefleks for luftvegane og kan arte seg som slimhoste eller tørrhoste.

 • Den femte barnesykdommen

  Den femte barnesjukdommen er ein infeksjonssjukdom som skuldast eit virus (parvovirus B19). Sjukdommen oppstår oftast hos barn i førskulealder, men personar i alle aldrar kan få sjukdommen.

 • Den fjerde barnesykdommen

  Den fjerde barnesjukdommen er ein infeksjonssjukdom som skuldast eit virus (herpesvirus 6 og/eller 7), og som gir feber og utslett hos små barn.

 • Magesyke hos barn

  Akutt magesjuke er plutseleg laus og hyppig avføring anten aleine eller saman med kvalme, oppkast, magesmerter og eventuell feber. Når barn får akutt magesjuke, skuldast det vanlegvis ein virusinfeksjon i tarmen.

 • Leddsmerter

  Smerte i ledd kan kome som følgje av skade eller sjukdom. Smerta kan vere etterfølgd av hevelse, raudfarge og/eller redusert rørsleevne.

 • Blærekatarr

  Blærekatarr/urinvegsinfeksjon skuldast bakteriar som kjem inn i urinrøyret og opp i urinblæra. I nokre tilfelle sit infeksjonen i nyrene og nyrebekkenet. Dette er ein meir alvorleg tilstand.

 • Sopp i underlivet og bakteriell vaginose

  Sopp i underlivet skuldast som regel ei oppblomstring av gjærsoppen Candida albicans, som finst naturleg i skjeden. Sopp i underlivet er ikkje uvanleg hos kvinner, og det kan skuldast blant anna antibiotikabehandling, graviditet og diabetes.

 • Hodepine

  Det er mange årsaker til hodepine, for eksempel stress, spente eller strekte muskler, forkjølelse eller migrane

 • Å gi medisiner til barn

  Det er ikke alltid lett for små barn å forstå hvorfor de må ta medisiner. Med enkle teknikker og litt tålmodighet kan det bli lettere å få i barnet medisin.

 • Hvem har laget informasjonsmateriellet til barn?

 • Supermedisin og de slemme bakteriene

  Det er ikke alltid like lett å være liten og syk. Noen ganger må barn ta medisiner som smaker vondt uten at de forstår hvorfor.

 • Baby og barn

 • Feber og smerte

 • Intim og underliv

 • Inhalasjonsveiledning

  2014 brukte 430 000 nordmenn legemidler for astma og kols, viser tall fra Reseptregisteret. Undersøkelser viser at halvparten av alle som bruker inhalasjonsmedisiner mot astma eller kols har problemer med å bruke dem riktig. Dette er bakgru...

 • Når du skal på sykehuset

  Her finner du informasjon som kan være nyttig med hensyn på bruk av medisiner før, under og etter sykehusopphold.

 • Medisinliste

  Du kan be fastlegen din om en oversikt over dine medisiner. Men husk å ta med medisin uten resept, naturlegemidler, vitaminer og mineraler i medisinlisten din. Her finner du en oversikt over hva som bør være med i en medisinliste.

 • Helse og velvære