Sykehusapoteket Drammen

Vestre Viken, Drammen

Sykehusapoteket Drammen ligger på sykehuset i Drammen, som er en del av Vestre Viken HF.

Sykehusapoteket samarbeider tett med sykehuset slik at våre tjenester og produkter blir best mulig tilpasset behovene til sykehusets pasienter.

Hos oss får du kjøpt det du trenger under sykehusopphold og ved utskrivning. Anbefalte produkter fra sykehusets helsepersonell gjenspeiler derfor vårt vareutvalg.

Vi møter deg med ansatte som er autorisert helsepersonell med spesialkompetanse om medisiner og gir gjerne råd og veiledning om din medisinbruk.

Sykehusapoteket Drammen ligger på Drammen sykehus
Her ser du inngangen til sykehusapoteket

Kontakt

Her finner du oss
Du finner oss rett til venstre innenfor hovedinngangen.
Adresse
Dronninggata 28 (Google maps)
3004 Drammen
Åpningstider
mandag 09.00 – 16.00
tirsdag 09.00 – 16.00
onsdag 09.00 – 16.00
torsdag 09.00 – 16.00
fredag 09.00 – 16.00
lørdag stengt
søndag stengt
Vi har avvikende åpningstider på følgende dager: Onsdag før påske, juleaften og nyttårsaften kl 09.00-12.00. Vi holder stengt lørdager og alle røde helligdager.
Telefon
32 80 30 94

Parkering, Drammen sykehus

Det er en del parkeringsplasser i umiddelbar nærhet til sykehuset. Disse er det et veldig stort press på. Vi anbefaler derfor at pasienter og besøkende benytter offentlig kommunikasjon så langt det er mulig. Dersom du må kjøre bil, bør du beregne ekstra god tid.

Alternativ parkering: Det ligger et parkeringshus i Thamsgate 5, hvor det ofte er ledig kapasitet. Fra dette parkeringshuset tar det ca. 5-10 minutter å gå til sykehuset. Du kan se parkeringshuset på kart her.

Parkering for blodgivere: Reserverte plasser i bakgården, på høyre side av inngangen til Avdeling for bildediagnostikk (røntgen), med gyldig parkeringsbevis som fås hos Blodbanken.

Informasjonen er basert på informasjon fra sykehusets nettsider.

Praktisk informasjon

Skal vi gjøre klar medisinen din før du kommer?

Henter du medisiner ofte?

Ønsker du å hente medisinene dine regelmessig hos oss, kan vi tilby en resptavtale​. Du vil da motta en SMS - varsling som gir deg beskjed om at medisnen er gjort klar, slik at du kan hente den.  

Kom innom sykehusapoteket, så vil vi hjelpe deg å få satt opp en slik avtale.

Inhalasjonsveiledning

​Vi tilbyr veiledning og opplæring i bruk av inhalasjonsmedisin. 

Se mer informasjon om inhalasjonsveiledning 

Fagfokus: Smerte og migrene

smerte og migrene.PNG

Sykehusapotekene HF har ulike fagfokus gjennom året. Dette er perioder hvor vi fokuserer mer på en eller flere pasientgrupper. Nå er vi i gang med perioden smerte og migrene.

Vi er nå i gang med fagfokus smerte og migrene. Dette betyr at vi vil ha et ekstra fokus på deg som henter ut medisiner hos oss innen denne gruppen. Vi har fokus både på medisiner på resept og reseptfrie medisiner.

Fagkort
Vi har også skriftlig veiledning i form av våre fagkort som du finner i sykehusapotekutsalget.

Aktuelle fagkort fra vårt nåværende fokusområde er hodepine, leddsmerter, muskelsmerter, menstruasjonssmerter og migrene.

Besøker du et av våre apotek og ønsker å kjøpe smertestillende medisiner reseptfritt, vil apotekansatte de kunne stille deg noen spørsmål for å kunne gi bedre veiledning. Reseptfrie medisiner, er også potente medisiner. Det betyr at også her er riktig bruk avgjørende for å unngå bivirkninger og skade. Spørsmålene stilles for å unngå feil bruk av legemidlene.

Hodepinedagbok – et nyttig verktøy
Har du migrene, kan det være lurt å føre en hodepinedagbok.  St.Olavs hospital har i samarbeid med NTNU utviklet en app, Hodepinedagboka, som er svært nyttig for registrering av anfall. Appen er gratis og kan lastes ned her:

Du kan lese mer om hodepinedagboka her.

Fagfokus smerte og migrene varer ut april. Velkommen inn i et av våre sykehusapotek for god veiledning!

 • Feber hos barn

  Feber er eit viktig ledd i kroppen sitt forsvar mot infeksjonar, og er eit svært vanleg sjukdomsteikn. Feber i seg sjølv er ikkje farleg, men høg feber kan vere ei belasting for kroppen.

 • Hoste hos barn

  Hoste er ein beskyttelsesrefleks for luftvegane og kan arte seg som slimhoste eller tørrhoste.

 • Den femte barnesykdommen

  Den femte barnesjukdommen er ein infeksjonssjukdom som skuldast eit virus (parvovirus B19). Sjukdommen oppstår oftast hos barn i førskulealder, men personar i alle aldrar kan få sjukdommen.

 • Den fjerde barnesykdommen

  Den fjerde barnesjukdommen er ein infeksjonssjukdom som skuldast eit virus (herpesvirus 6 og/eller 7), og som gir feber og utslett hos små barn.

 • Magesyke hos barn

  Akutt magesjuke er plutseleg laus og hyppig avføring anten aleine eller saman med kvalme, oppkast, magesmerter og eventuell feber. Når barn får akutt magesjuke, skuldast det vanlegvis ein virusinfeksjon i tarmen.

 • Leddsmerter

  Smerte i ledd kan kome som følgje av skade eller sjukdom. Smerta kan vere etterfølgd av hevelse, raudfarge og/eller redusert rørsleevne.

 • Blærekatarr

  Blærekatarr/urinvegsinfeksjon skuldast bakteriar som kjem inn i urinrøyret og opp i urinblæra. I nokre tilfelle sit infeksjonen i nyrene og nyrebekkenet. Dette er ein meir alvorleg tilstand.

 • Sopp i underlivet og bakteriell vaginose

  Sopp i underlivet skuldast som regel ei oppblomstring av gjærsoppen Candida albicans, som finst naturleg i skjeden. Sopp i underlivet er ikkje uvanleg hos kvinner, og det kan skuldast blant anna antibiotikabehandling, graviditet og diabetes.

 • Hodepine

  Det er mange årsaker til hodepine, for eksempel stress, spente eller strekte muskler, forkjølelse eller migrane

 • Å gi medisiner til barn

  Det er ikke alltid lett for små barn å forstå hvorfor de må ta medisiner. Med enkle teknikker og litt tålmodighet kan det bli lettere å få i barnet medisin.

 • Hvem har laget informasjonsmateriellet til barn?

 • Supermedisin og de slemme bakteriene

  Det er ikke alltid like lett å være liten og syk. Noen ganger må barn ta medisiner som smaker vondt uten at de forstår hvorfor.

 • Baby og barn

 • Feber og smerte

 • Intim og underliv

 • Inhalasjonsveiledning

  2014 brukte 430 000 nordmenn legemidler for astma og kols, viser tall fra Reseptregisteret. Undersøkelser viser at halvparten av alle som bruker inhalasjonsmedisiner mot astma eller kols har problemer med å bruke dem riktig. Dette er bakgru...

 • Når du skal på sykehuset

  Her finner du informasjon som kan være nyttig med hensyn på bruk av medisiner før, under og etter sykehusopphold.

 • Medisinliste

  Du kan be fastlegen din om en oversikt over dine medisiner. Men husk å ta med medisin uten resept, naturlegemidler, vitaminer og mineraler i medisinlisten din. Her finner du en oversikt over hva som bør være med i en medisinliste.

 • Helse og velvære

Se alle artiklene