Sykehusapoteket Oslo, Ullevål

Oslo universitetssykehus, Ullevål

Du finner dette sykehusapoteket på Oslo universitetssykehus, Ullevål. Vi befinner oss i et eget bygg ved siden av Kiwi og kaffebaren.

Sykehusapoteket samarbeider tett med sykehuset slik at våre tjenester og produkter blir best mulig tilpasset behovene til sykehusets pasienter.

Hos oss får du kjøpt det du trenger under sykehusopphold og ved utskrivning. Anbefalte produkter fra sykehusets helsepersonell gjenspeiler derfor vårt vareutvalg.

Vi møter deg med ansatte som er autorisert helsepersonell med spesialkompetanse om medisiner og gir gjerne råd og veiledning om din medisinbruk.

Inngangen til Oslo universitetssykehus, Ullevål
Inngangen til Oslo universitetssykehus, Ullevål
Inngangen til Sykehusapoteket Oslo, Ullevål

Kontakt

Her finner du oss
Sykehusapoteket ligger i et eget bygg mellom Kiwi og kreftsenteret. Når du kommer inn hovedinngangen holder du mot venstre. Du vil se oss på venstre hånd etter at du runder hovedbygget.
Adresse
Kirkeveien 166 (Google maps)
Kirkeveien 166, 0450 Oslo
Åpningstider
mandag 09.00-17.00
tirsdag 09.00-17.00
onsdag 09.00-17.00
torsdag 09.00-17.00
fredag 09.00-17.00
lørdag 09.00-13.00
Sykehusapoteket har avvikende åpningstider i høytider: Onsdag før skjærtorsdag, julaften og nyttårsaften kl. 09.00-12.00 og stengt påskeaften. Vi holder stengt alle røde helligdager.
Telefon
23 20 52 00

Parkering Oslo universitetssykehus, Ullevål

Det anbefales å benytte parkeringshuset (til høyre etter innkjøring fra Kirkeveien), da det kan være vanskelig å finne ledig parkering utendørs ellers på sykehusområdet. Det er rimeligere priser for parkering i P-huset enn for utendørsparkering.

Avgiftstid er alle dager, hele døgnet.

Foreldreparkering
Ledsagere til inneliggende pasienter under 18 år parkerer uten avgift i parkeringshuset.

Parker og ta kontakt med vakttjenesten ved hovedinngangen i bygg 4. Husk å ta med ditt registreringsnummer og innleggingsbrev.
Det er ikke behov for billett i vindusruten.
Spesielle ordninger som kan gi betalingsfritak

I spesielle tilfeller kan pårørende i en periode få innvilget fri parkering ved sykehuset. Søknad skjer gjennom behandlende klinikk til Parkeringsseksjonen.

Aktuelle tilfeller er:
Pårørende til døende pasienter hvor pårørende må være tilstede over lengre tid.
Pårørende til pasienter som er inneliggende over lang tid og hvor pårørendes tilstedeværelse er nødvendig for pasientens medisinske bedring.
Klinikken kontakter Parkeringsseksjonen som legger inn registreringsnummeret i parkeringssystemet. Det er ikke behov for billett i vindusruten. Fritak skal avklares i forkant av parkering

Akutt fødende
Ved akutt fødsel kan man benytte en reservert ”nød”-parkeringsplass rett utenfor inngangen til Kvinneklinikken. Bilen kan stå der maksimalt én time før den må flyttes til ordinær parkeringsplass.

Forflytningshemmede
For personer med gyldig parkeringsbevis for forflytningshemmde utstedt av kommunen er det reservert plasser strategisk plassert rundt på området. I tillegg kan alle betalingsplasser på uteområdene benyttes uten avgift. Beviset skal være synlig plassert for kontroll.

Informasjonen er hentet fra sykehusets nettsider.

Skal vi gjøre klar medisinen din før du kommer?

Henter du medisiner ofte?

Ønsker du å hente medisinene dine regelmessig hos oss, kan vi tilby en resptavtale​. Du vil da motta en SMS - varsling som gir deg beskjed om at medisnen er gjort klar, slik at du kan hente den.  

Kom innom sykehusapoteket, så vil vi hjelpe deg å få satt opp en slik avtale.

Inhalasjonsveiledning

​Vi tilbyr veiledning og opplæring i bruk av inhalasjonsmedisin. 

Se mer informasjon om inhalasjonsveiledning 

Råd om riktig medisinbruk

 • Feber hos barn

  Feber er eit viktig ledd i kroppen sitt forsvar mot infeksjonar, og er eit svært vanleg sjukdomsteikn. Feber i seg sjølv er ikkje farleg, men høg feber kan vere ei belasting for kroppen.

 • Hoste hos barn

  Hoste er ein beskyttelsesrefleks for luftvegane og kan arte seg som slimhoste eller tørrhoste.

 • Den femte barnesykdommen

  Den femte barnesjukdommen er ein infeksjonssjukdom som skuldast eit virus (parvovirus B19). Sjukdommen oppstår oftast hos barn i førskulealder, men personar i alle aldrar kan få sjukdommen.

 • Den fjerde barnesykdommen

  Den fjerde barnesjukdommen er ein infeksjonssjukdom som skuldast eit virus (herpesvirus 6 og/eller 7), og som gir feber og utslett hos små barn.

 • Magesyke hos barn

  Akutt magesjuke er plutseleg laus og hyppig avføring anten aleine eller saman med kvalme, oppkast, magesmerter og eventuell feber. Når barn får akutt magesjuke, skuldast det vanlegvis ein virusinfeksjon i tarmen.

 • Leddsmerter

  Smerte i ledd kan kome som følgje av skade eller sjukdom. Smerta kan vere etterfølgd av hevelse, raudfarge og/eller redusert rørsleevne.

 • Blærekatarr

  Blærekatarr/urinvegsinfeksjon skuldast bakteriar som kjem inn i urinrøyret og opp i urinblæra. I nokre tilfelle sit infeksjonen i nyrene og nyrebekkenet. Dette er ein meir alvorleg tilstand.

 • Sopp i underlivet og bakteriell vaginose

  Sopp i underlivet skuldast som regel ei oppblomstring av gjærsoppen Candida albicans, som finst naturleg i skjeden. Sopp i underlivet er ikkje uvanleg hos kvinner, og det kan skuldast blant anna antibiotikabehandling, graviditet og diabetes.

 • Hodepine

  Det er mange årsaker til hodepine, for eksempel stress, spente eller strekte muskler, forkjølelse eller migrane

 • Å gi medisiner til barn

  Det er ikke alltid lett for små barn å forstå hvorfor de må ta medisiner. Med enkle teknikker og litt tålmodighet kan det bli lettere å få i barnet medisin.

 • Hvem har laget informasjonsmateriellet til barn?

 • Supermedisin og de slemme bakteriene

  Det er ikke alltid like lett å være liten og syk. Noen ganger må barn ta medisiner som smaker vondt uten at de forstår hvorfor.

 • Baby og barn

 • Feber og smerte

 • Intim og underliv

 • Inhalasjonsveiledning

  2014 brukte 430 000 nordmenn legemidler for astma og kols, viser tall fra Reseptregisteret. Undersøkelser viser at halvparten av alle som bruker inhalasjonsmedisiner mot astma eller kols har problemer med å bruke dem riktig. Dette er bakgru...

 • Når du skal på sykehuset

  Her finner du informasjon som kan være nyttig med hensyn på bruk av medisiner før, under og etter sykehusopphold.

 • Medisinliste

  Du kan be fastlegen din om en oversikt over dine medisiner. Men husk å ta med medisin uten resept, naturlegemidler, vitaminer og mineraler i medisinlisten din. Her finner du en oversikt over hva som bør være med i en medisinliste.

 • Helse og velvære